Espanya va acollir ahir els primers refugiats, majoritàriament eritreus, en un pla pilot en què l'objectiu final és aconseguir la seva integració al país, per la qual cosa els donarà atenció sanitària, educativa i plans de formació laboral.

El titular d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va confirmar que arribarà a diferents localitats espanyoles, procedent d'Itàlia, el primer contingent de refugiats que tindran com a destí Espanya, després de l'acord de repartiment de 160.000 persones que han fugit dels seus països, majoritàriament de la guerra de Síria. La majoria dels refugiats són eritreus, si bé també n'hi ha alguns d'origen sirià.

El ministre va indicar que no podia donar detalls sobre el destí dels refugiats, per preservar la seva intimitat, si bé ha indicat que els centres i localitats de diferents autonomies que els acolliran ja estan preparats en el marc d'una "experiència pilot" per acollir-los i integrar-los, que a Europa únicament han aplicat fins ara Suècia, Alemanya i Finlàndia.

Fernández Díaz va remarcar que l'objectiu no és només portar o acollir aquests refugiats, sinó integrar-los, per la qual cosa els donarà "atenció de tota mena: sanitària, educativa, plans de formació per poder accedir i integrar-se al mercat laboral, perquè l'últim objectiu de tot pla d'acollida de refugiats és la integració al país de destí", va indicar.

Fernández Díaz va avançar que en el Consell de Ministres d'Interior dels països de la UE, que avui se celebrarà a Brussel·les, anunciarà la notícia que Espanya ja ha acollit els primers refugiats en el marc del pla pilot per a la seva reubicació.