Els col·legis electorals de les eleccions legislatives ja tenen resultat després d'una jornada amb nombrosos errors però en un clima acceptable, almenys a Rangun. L'opositora Lliga Nacional per la Democràcia (NLD) es va presentar com la virtual vencedora, seguida del governant Partit del Desenvolupament i el Progrés de la Unió (USDP).

A falta de sondejos d'intenció de vot a peu d'urna, les primeres dades oficials provisionals s'oferiran al llarg de novembre. "En general, està sent un procés ordenat però no exempt de fallades. Haurem de tenir les dades d'altres parts del país per saber si aquest comportament és representatiu", va dir a Rangun el cap de la missió d'observadors de la Unió Europea, Alexander Lambsdorff, que també va recordar que "no hi ha cap país amb unes eleccions perfectes".

Durant el dia es van presentar nombroses denúncies d'infraccions a la Comissió Electoral i altres van sortir dels diferents centres electorals oberts a tot el país, com errors en les llistes de votants o intimidacions.

Qualsevol que sigui el resultat, el president de Birmània (Myanmar), Thein Sein, va prometre respectar la voluntat de les urnes d'aquestes històriques eleccions.

Milers de birmans es van concentrar davant de la seu del partit de la líder opositora i Nobel de la pau, Aung San Suu Kyi, per expressar-li el seu suport després de la celebració de les eleccions. La pluja no va desanimar els seguidors de la NLD, alguns amb globus o samarretes amb el color del partit, corejaven el recompte de vots retransmès en una pantalla gegant i ballaven al ritme de cançons pop. Diversos analistes opinen que el partit de Suu Kyi guanyarà les eleccions legislatives, el resultat de les quals se sabrà aquest mes.