La Policia Nacional ha detingut a València dues persones i n'ha imputat dues més per estafar més de 140.000 euros a una companyia de telefonia mòbil, a la qual van sol·licitar fins a 400 terminals de mòbils d'alta gamma i 208 peticions de substitució de telèfons avariats.

Les investigacions van començar el febrer passat, quan agents de la Policia Nacional van tenir coneixement que una important operadora de telefonia mòbil estava sent víctima d'una estafa. Agents comercials contractats per un distribuïdor de l'operadora podrien haver efectuat 208 sol·licituds de serveis PER, aconseguint terminals d'alta gamma a cost zero.

El PER és un servei mitjançant el qual la companyia ofereix als seus clients d'alt valor la possibilitat de substituir els seus terminals, quan aquests han patit una avaria, per altres de la mateixa marca i model sense cap cost per el client. Per a això només havien de trucar i aportar les seves claus de seguretat, que eren obtingudes de manera il·legítima i suplantaven la identitat dels clients.

Els policies van descobrir que s'havien incrementat les sol·licituds PER observant que l'enviament de terminals es realitzava a una adreça diferent a la dels clients, concretament a adreces que estaven ubicades a les ciutats de València i Castelló.