El president del Govern, Mariano Rajoy, ha informat que un policia espanyol ha mort en l'atac talibà al costat de l'ambaixada d'Espanya a Kabul (Afganistan).

"El Ministeri de l'Interior posa en coneixement dels espanyols que en l'atac ha mort un policia", ha dit Rajoy, que ha traslladat -al final de l'acte de campanya del PP que s'ha celebrat a Orihuela- seu "afecte", "sentiment "i" afecte "als familiars del policia mort.

Fonts del Ministeri de l'Interior han confirmat així mateix que han rebut la comunicació de l'Afganistan de la mort d'un agent espanyol i han explicat que les informacions que arriben des de Kabul són encara molt confuses.

Rajoy ha començat la seva intervenció en l'acte del PP mostrant la seva "total i absoluta solidaritat, que és la de tots, amb els espanyols que han treballat durant els últims anys a l'Afganistan, per la vida i la seguretat de les persones".

"A totes les persones que treballen a l'ambaixada a Kabul des d'aquí el nostre afecte i el nostre afecte", ha dit el cap de l'Executiu.

En declaracions prèvies als periodistes, el president del Govern havia informat que un policia espanyol havia resultat ferit en un atac que, va aclarir, no anava dirigit contra l'ambaixada espanyola a Kabul.

"No hi ha hagut un atac ni era la intenció de fer-ho contra l'ambaixada d'Espanya a l'Afganistan i així ho han reivindicat els talibans. Era un atac contra algunes cases d'hostes que estaven molt pròximes a l'ambaixada", ha explicat.

"Tots podem ser objectiu d'un atac terrorista, qualsevol, qualsevol país occidental, però en aquest cas no ho era contra l'ambaixada d'Espanya", ha insistit.

A més, ha informat que ja havia conversat amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez; amb el de Podem, Pablo Iglesias; i amb el lehendakari, Íñigo Urkulu, per informar-los de les dades de què disposava respecte a aquest atac.

Amb altres líders polítics tenia intenció de parlar al llarg de la tarda