Les caixes negres del bombarder rus SU-24 que va ser abatut a finals de novembre per Turquia a la frontera amb Síria van resultar danyades i pateixen «desperfectes mecànics», van reconèixer els experts russos que investiguen el sinistre. «Lamentablement, les plaques mare van resultar una mica danyades», va explicar Andrei Semiónov, expert del departament de seguretat de vols de la Força Aèria de Rússia, que va procedir a l'obertura de les caixes negres.

Va reconèixer que «s'ha produït una deformació de les plaques mare» i que dos dels 16 microesquemes «no tenen informació de vol», tot i que el mòdul no es va veure afectat pel foc, fet que facilitarà que es desxifrin.

Per altra banda, el grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha llançat la seva primera emissora de ràdio a l'Afganistan per reclutar nous insurgents i difondre missatges de propaganda contra el Govern afganès. La nova emissora de ràdio del grup terrorista, La Veu del Califat, porta emetent diàriament durant les últimes dues setmanes a la província oriental de Nangarhar, va afirmar un membre del Govern regional, Zabihullah Zmarai.

Segons Zmarai, l'emissora pot ser escoltada amb claredat en els districtes de Nangarhar fronterers amb el Pakistan, inclosa la seva capital Jalalabad, a través de la qual l'EI anima a la població, sobretot els més joves, a avalar-los en la seva lluita contra el Govern.

Almenys 45 persones han mort en els darrers dos dies per bombardejos d'avions que es creu que eren russos contra diferents zones del nord de Síria. Onze dels morts, entre els quals hi ha una embarassada i quatre menors d'edat, van perdre la vida ahir en un suposat atac de l'aviació russa contra la població de Yisr al Shogur.