El jutge Arturo Zamarriego va citar a declarar el proper 9 de febrer en qualitat d'investigats la gerent i tresorera del PP, Carmen Navarro, i l'assessor jurídic Alberto Durán per aclarir si el partit va saber que l'extresorer Luis Bárcenas havia sol·licitat el seu reingrés mitjançant una carta.

El Jutjat d'Instrucció Número 2 de Madrid va dictar una providència en què crida a declarar les dues persones com a investigades per falsedat documental, figura que substitueix la de l'imputat en la reforma de la Llei d'Enjudiciament Criminal.

El jutge va acordar aquestes citacions després d'escoltar el passat 22 de desembre com a imputada la cap de personal del PP, Milagros Puntes, que va ser denunciada per l'extresorer, que sosté que va mentir en el judici sobre el seu acomiadament improcedent.

Puentes va afirmar davant del magistrat que la gerent i l'assessor jurídic del PP la van acompanyar a la notària per a signar una acta on negava que hagués vist un document signat per ella pel qual Bárcenas demanava la seva readmissió després de la seva excedència com a senador.

Volen que declari Cospedal

De la mateixa manera, la defensa de Bárcenas va sol·licitar al jutge que cridi a declarar com a testimoni la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, una petició que el magistrat té pendent de resoldre, així com l'expedient laboral complet de l'extresorer com a prova documental.

En la seva denúncia, Bárcenas acusava la cap de personal, Milagros Puentes, d'estafa processal i falsedat documental en una acta notarial en relació amb el plet de l'extresorer per acomiadament improcedent i en què ell reclamava la seva readmissió en el partit.

Per altra banda, el president del PP de Segòvia, Francisco Vázquez, va demanar disculpes «per haver introduït a la llista del Congrés dels Diputats algú que no ho mereixia», en referència a Pedro Gómez de la Serna, apartat pel seu partit al Grup Mixt de la Cambra Baixa. Vázquez va opinar que?gómez de la Serna no ho mereixia perquè «el PP li va obrir un expedient disciplinari, li va retirar la seva confiança i el va apartar de la campanya».

Per a Francisco Vázquez, «en aquell moment, Gómez de la Serna hauria d'haver renunciat» com a número dos de la llista.