Dos avions de combat Eurofighter espanyols, desplegats a Lituània en missió de policia aèria de l'OTAN, van interceptar dues aeronaus russes no identificades sobrevolant el Bàltic. Dins de l'operació Policia Aèria del Bàltic (BAP), els caces espanyols van portar a terme el protocol d'actuació per a aeronaus no identificades en l'espai aeri de responsabilitat. Es tracta de la primera missió real que el destacament Vilkas realitza des del començament de l'operació el passat 8 de gener.

Després d'haver detectat la presència d'una aeronau amb el microxip desactivat, sense pla de vol declarat ni contacte ràdio amb les agències de control de trànsit, el Centre d'Operacions Aèries Combinades (CAOC) a Uedem (Alemanya), encarregat de la vigilància de l'espai de responsabilitat OTAN al centre i nord d'Europa, va llançar dimarts l'ordre d'intercepció i identificació de l'aeronau.

En aquell moment, dos Eurofighter es van enlairar de la base aèria de Siauliai (Lituània) i van interceptar i van identificar l'avió, confirmant que es tractava d'una aeronau IL-20 pertanyent a la Força Aèria Russa, volant dins l'àrea de responsabilitat cap a Kaliningrad. Posteriorment, el CAOC de Uedem ordenava la identificació visual d'una segona aeronau amb destinació Sant Petersburg.