Una dona britànica de 49 anys, identificada com LI, va ser assassinada pel seu marit, que la va escanyar amb el cable del carregador del telèfon, al seu domicili del carrer Bella Vista del municipi mallorquí de Calvià, van informar el 061 i la Guàrdia Civil, que s'ha fet càrrec de la investigació.

El marit, també britànic, de 50 anys i identificat amb les inicials WL, va trucar cap a dos quarts de quatre de la tarda el servei d'emergències 112 i va confessar que havia matat la seva dona a casa de la Costa de la Calma, en una zona costanera al sud de l'illa.

L'assassinat es va produir al número 155 del carrer Bella Vista, als apartaments Siesta. La Policia Local de Calvià i una UVI mòbil del 061 es van presentar poc després de la trucada telefònica a l'apartament i l'equip sanitari va intentar en tot moment reanimar la dona, que havia patit una aturada cardiorespiratòria, si bé no va poder evitar que morís. Els professionals sanitaris van observar que la dona tenia significatives marques al coll que revelaven que havia estat estrangulada.

La Guàrdia Civil, en concret el grup de Criminalística, s'ha fet càrrec de la investigació i va detenir el marit com a presumpte autor de l'assassinat de la seva dona. Després de realitzar l'atestat, l'arrestat passarà avui o demà a disposició judicial.

Primer cas a Balears

El presumpte assassí residia des de fa deu anys a Mallorca i la dona vivia entre l'illa i Londres. El matrimoni té una filla resident a Anglaterra. L'agressor va ser traslladat als calabossos de la caserna de la Guàrdia Civil de Son Rapinya, a Palma. Es tracta del primer cas de violència de gènere registrat a les Balears, i el setè a Espanya, en el que portem d'any.