L'expresident de l'Associació Espanyola d'Enginyeria Sísmica, Ricardo García Arribas, va advertir que Espanya, on el 75% dels habitatges compleixen amb «poc rigor» la normativa de construcció sismoresistent, necessita amb «urgència» rehabilitar els seus edificis per resistir terratrèmols.

Aquest expert, que va participar a Granada en una jornada tècnica de projectes de R + D + I sobre resiliència urbana i enginyeria de construcció antisísmica, va manifestar que l'administració «no està controlant en absolut» el compliment de la norma. «No cal espantar la societat però sí alertar-la. Tenim una amenaça sísmica que penja sobre nosaltres com una espasa de Dàmocles. I és un fenomen caòtic impossible de predir, almenys en l'estat actual de coneixement», va advertir García Arribas.

Després d'assenyalar que s'estan donant «molt pocs passos» en aquest sentit, va incidir que Espanya té un «treball urgent» a l'hora de rehabilitar edificis des del punt de vista sísmic. Pensa que la normativa de construcció antisísmica que s'aplica a Espanya des dels anys setanta s'ha complert amb «poc rigor».