Almenys nou refugiats, entre ells dos nens, van morir ofegats en naufragar la seva embarcació entre les costes turques i l'illa grega de Samos. Les patrulles turques van ser alertades i van aconseguir salvar dues persones que van trobar nedant prop del naufragi, a més de recuperar nou cadàvers, mentre que la recerca de més supervivents continuava a l'hora de tancar aquesta edició.

El vaixell s'havia enfonsat a causa de l'onatge quan intentava arribar a l'illa de Samos, a uns trenta quilòmetres de distància de les platges de Seferihisar, a la província d'Esmirna, d'on van sortir.

Gairebé el 60 per cent dels refugiats i immigrants que arriben a Macedònia des de Grècia després de creuar el Mediterrani són nens i dones, segons va alertar el Fons de Nacions Unides per a la Infància (Unicef). Més d'un terç dels que arriben a les costes europees són menors d'edat, i, sumats a les dones, són la majoria, un fenomen que fins ara no havia passat, segons va afirmar Sarah Crowe, portaveu d'Unicef. Concretament, Unicef estima que el 36 per cent dels que fan la travessia entre Turquia i Grècia són menors d'edat.

Almenys 250.000 afganesos van sol·licitar asil a 44 països durant el 2015, dels quals uns 3.000 van ser rebutjats a la Unió Europea (UE), i al voltant de 800 van morir en el seu intent de creuar per mar de Turquia a Grècia, va explicar el ministeri de Refugiats de l'Afganistan.

Recomanacions a Grècia

La Comissió Europea (CE) va formular un seguit de recomanacions a Grècia perquè corregeixi les greus deficiències detectades a les seves fronteres exteriors, especialment en relació amb el registre de demandants d'asil i immigrants a la seva arribada a territori comunitari.