Artur Segarra, principal sospitós d'haver assassinat l'enginyer català David Bernat a Tailàndia, era buscat pels Mossos d'Esquadra per liderar un grup que va estafar desenes d'avis a Catalunya, amb contractes abusius de compravenda de casa seva a canvi d'una renda vitalícia que mai arribava. Segons informen diferents mitjans, aquest grup del que també formaven part l'advocat Francisco Comitre i el notari Enrique Peña, van enganyar al voltant de 100 persones d'edat avançada a poblacions com Blanes, Lloret Vilanova i la Geltrú, Sant Adrià del Besós o Vielha.

Segons la investigació de l'anomenada Operació Cocoon, Segrra, Comitre i Peña buscaven avis amb problemes econòmics o de deutes. Els oferien un contracte d'hipoteca a canvi d'una renda vitalícia, però en realitat els ancians acabaven de signar una compravenda amb clàusules abusives. La organització recorria a testaferros, que figuraven com a compradors dels habitatges, que adquirien a través d'un crèdit. Un cop formalitzada la compra, els testaferros desapareixien i els creditors exigien que desnonessin els avis.

La Policia mai va poder detenir Segarra per aquest cas, ja que va sortir del país. Ara l'han localitzat a Tailàndia, on l'acusen d'haver matat l'enginyer català David Bernat. Segons la Policia tailandesa, Segarra va actuar en solitari quan va assassinar, va esquarterar i va llançar les restes de Bernat al riu, però creu que en la trama d'extorsió a la víctima podria haver-hi més implicats. Segons la policia, Bernat va ser segrestat i extorquit amb l'objectiu d'aconseguir accés als seus comptes bancaris a Singapur.

Segarra, integrant de la llista electoral a Manresa de la Plataforma per Catalunya (PxC) el 2007, es declara innocent des d'una comissaria tailandesa i assegura que està sent "víctima d'una trampa". El terrassenc no cessa de repetir en una entrevista a El Mundo que no ha matat ningú i afegeix que ha estat la policia tailandesa qui ha obligat a la seva novia a firmar una declaració en què li atribueix l'autoria de l'assassinat. Segarra assegura no haver comès cap delicte de sang. "Amb robar en tinc prou", afirma. Tot i així, no aclareix qui hi hauria darrere de la trampa de la qual estaria sent víctima, segons la seva versió. "No puc dir res, però no vull morir. A Tailàndia em mataran, com van matar el David".