El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València (Cacsa) quan el 2004 es va signar un conveni de col·laboració amb l'Institut Nóos, José Manuel Aguilar, va assegurar que no va fer «cap comprovació» sobre la solvència de l'associació impulsada per Iñaki Urdangarin i Diego Torres.

«No ens llançàvem a la piscina», va declarar no obstant això Aguilar davant el tribunal que jutja el cas Nóos en la setena jornada de la vista que se celebra davant l'Audiència de Palma, on en resposta a la Fiscalia va assenyalar que va decidir que «patrocinar» els fòrums València Summit era interessant per a Cacsa, sense saber que un dels seus promotors era el marit de la infanta Cristina.

Segons les seves explicacions, la forma «professional» d'actuar per part de Nóos, l'aval de l'experimentada Fundació Turisme de València Convention Bureau (que va copatrocinar l'esdeveniment) i el suport del departament de comunicació de la seva pròpia organització eren raons de pes per confiar en el projecte que havia presentat Torres sense necessitat d'un informe que avalués la seva experiència prèvia.

Per part seva, l'exsecretari d'Esdeveniments de la Comunitat Valenciana Luis Lobón va declarar que l'exconseller d'Economia Gerardo Camps li va ordenar reunir-se amb Diego Torres perquè el soci d'Iñaki Urdangarin li presentés el fòrum amb el qual l'Institut Nóos va ingressar 3,1 milions d'euros públics.

Els fets relatius a la Comunitat Valenciana van centrar la setena jornada del judici, amb la declaració, abans de Lobón, de Aguilar, l'exdirector del?Cacsa Jorge Vela i la que va ser cap de gestió de l'entitat, Elisa Maldonado. L'exsecretari d'Esdeveniments, que afronta una petició de condemna d'entre 8 i 11 anys de presó per presumptes delictes continuats de malversació, prevaricació, falsedat i frau a l'administració, va detallar davant el tribunal que Camps li va dir que rebés Torres perquè tenia una proposta, per estudiar si es podia fer i si era «interessant».

Per altra banda, el tribunal que jutja el cas Nóos va decidir que el judici mantindrà en els propers dies l'ordre previst, fet pel qual la infanta Cristina hauria declarar demà, tot i que aquest fet encara no està confirmat. Les tres magistrades no han acceptat la petició formulada dimarts per la defensa de la Infanta de tornar al calendari original previst per a la vista oral, que determinava que Cristina de Borbó havia de declarar el dia 26.