ERC va «animar a no desanimar-se» Podem i a «no rendir-se» davant el PSOE amb la seva exigència d'un referèndum a Catalunya, tot reiterant que s'abstindria en la investidura de Pedro Sánchez si el líder socialista acabés acceptant la celebració d'aquesta consulta. Així li ho van transmetre els representants d'Esquerra al líder de Podem, Pablo Iglesias, i altres dirigents de la formació a la reunió que van mantenir.

Una trobada en què els portaveus d'ERC al Congrés i el Senat, Joan Tardà i Santiago Vidal, respectivament, van veure Iglesias convençut que si no és possible abans de la sessió d'investidura que culminarà amb una segona votació el 5 de març, en els dos mesos fins a la convocatòria d'eleccions hi haurà temps perquè el PSOE faci els passos per a un acord que ara no s'atreveix a donar.

Per part seva, el portaveu de Democràcia i Llibertat (DL), Francesc Homs, va opinar sobre el principi d'acord entre el PSOE i Ciutadans que «presentar com un acord el que està lluny de sumar és molt voluntariós però absolutament estèril» perquè Sánchez sigui investit president del Govern. efe/Ddg madrid