El Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme Covite va advertir ahir, en relació a l'excarceració del dirigent abertzale Arnaldo Otegi, que «entronitzar als qui defensen pau per impunitat només contribueix a fomentar la radicalització violenta i la cultura de l'odi entre els més joves».

Covite va alertar, en un comunicat, dels «perills de mantenir una actitud complaent davant continus homenatges públics a els qui han complert presó per delictes vinculats amb el terrorisme».

Aquest col·lectiu es refereix a dues rebudes celebrades abans d'ahir al barri de Santutxu, a Bilbao, als condemnats per integrar ETA Ana Isabel Prieto i Aingeru Cardaño, així com als actes organitzats avui amb motiu de la posada en llibertat del secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi.

Les víctimes del terrorisme van instar a les institucions públiques i als partits polítics a «fer un pas al capdavant per evitar que les noves generacions percebin com a exemple de compromís a persones que justifiquen la major vulneració de drets humans viscuda en democràcia: el terrorisme d'ETA».

Aquesta associació de víctimes va anunciar que sol·licitarà que la Fiscalia de l'Audiència Nacional investigui els fets per si aquests poguessin ser constitutius d'un delicte d'enaltiment del terrorisme o d'humiliació de les víctimes.

A més d'aquesta petició, les Forces de Seguretat de l'Estat tenien el mandat judicial de vigilar l'acte celebrat davant la presó de Logronyo i el convocat a la tarda en Elgoibar per rebre a Otegi per si es cometia algun d'aquests delictes. Efe/ddg madrid