Dimecres que ve testifica davant el tribunal del cas Nóos Miguel Tejeiro, l'exassessor legal i tributari de tot l'entramat, inclosa la societat Aizoon, propietat de la infanta Cristina i el seu marit Iñaki Urdangarin. Tejeiro té a la seva mà enfonsar els exducs de Palma o fer veure que el funcionament del grup Nóos, inclosa la trama internacional, va ser totalment legal.

Tejeiro va passar l'11 de gener d'encausat a testimoni de càrrec, després de retirar contra ell l'acusació Manos Limpias, l'única part que demanava la seva condemna. Pel que sembla, el sindicat de funcionaris va fer un pacte amb l'exacusat perquè aquest, a canvi de la seva exculpació, reveli irregularitats en el funcionament de Nóos i Aizoon.

Els principals acusats -Iñaki Urdangarin i Diego Torres- sostenen que l'advocat barceloní, expert en matèria laboral i tributària i cunyat del segon, va ser la persona que va dissenyar el continu tràfec de treballadors entre les societats del grup i fins i tot la contractació fictícia de treballadors a Aizoon, tot això per obtenir avantatges fiscals. Tejeiro també va assessorar els ducs de Palma en la constitució el 2003 d'Aizoon, propietat al 50 per cent d'Iñaki Urdangarin i de la seva esposa, la Infanta.

L'escut fiscal

El testimoni pot ser una bomba contra la infanta Cristina si, com es preveu, explica que la germana del Rei va ser col·locada de sòcia a Aizoon per servir d'escut fiscal davant possibles intromissions de l'Agència Tributària.

Cristina de Borbó està acusada per Manos Limpias de cooperadora necessària en els dos delictes fiscals que se li imputen a Iñaki Urdangarin, per defraudar més de 337.000 euros en les seves declaracions de la renda de 2007 i 2008.

Segons les tesis de l'acusació popular, la Infanta sabia que va ser posada com a sòcia d'Aizoon el 2003 per allunyar l'Agència Tributària dels negocis que pensava fer el seu marit amb aquesta consultoria i immobiliària. La Infanta va negar rotundament dijous haver estat parapet tributari en la seva empresa.