El líder nord-coreà, Kim Jong-un, va assegurar que Corea del Nord ha aconseguit miniaturitzar amb èxit caps nuclears per instal·lar-los en míssils, unes declaracions que van coincidir amb la publicació d'una fotografia del mandatari amb una rèplica d'una ogiva miniaturitzada. «Els caps nuclears s'han estandarditzat perquè puguin servir per a míssils balístics mitjançant la miniaturització», va afirmar Kim.

El líder nord-coreà va fer aquestes declaracions en el marc d'una reunió amb científics i tècnics del programa de desenvolupament d'armes nuclears nord-coreà. El dictador va qualificar els caps nuclears com «una autèntica eina de dissuasió nuclear» contra els enemics de Corea del Nord.

Mentrestant, el diari Rodong del Partit dels Treballadors va mostrar una fotografia del «líder suprem» dret al costat del que experts consideren una rèplica d'una ogiva nuclear miniaturitzada. La fotografia -la primera en què Pyongyang ha mostrat un model d'ogiva nuclear- es va prendre durant l'esmentada reunió, en la qual científics del règim van presentar informes de la seva feina a Kim Jong-un i aquest els va felicitar per l'èxit a l'hora de miniaturitzar els explosius atòmics, segons Rodong.

La fotografia està sent analitzada pel Ministeri de Defensa de Corea del Sud per tal de conèixer més detalls sobre la suposada rèplica del cap nuclear, va confirmar un portaveu. Al maig de 2015, Kim ja va assegurar que el país havia aconseguit crear dispositius nuclears prou petits i lleugers com per poder disparar-se mitjançant projectils balístics. Aquesta afirmació segueix sent qüestionada pels experts, que no creuen que Pyongyang hagi assolit el nivell tecnològic necessari com per poder llançar armes nuclears amb míssils.

Pyongyang va amenaçar aquesta setmana de realitzar atacs nuclears preventius sobre Seül i Washington en resposta als exercicis militars conjunts anuals que tots dos van començar a realitzar dilluns a territori sud-coreà, els quals Corea del Nord considera un assaig per envair el seu territori.

Aquestes maniobres són les majors realitzades per ambdós països fins a la data, i la seva dimensió pretén respondre a les recents proves armamentístiques dutes a terme pel règim nord-coreà. Fa tot just una setmana el Consell de Seguretat de Nacions Unides va aprovar un dur paquet de sancions per castigar la seva prova nuclear de gener.