El vicepresident d'Economia Productiva de Veneçuela, Miguel Pérez Abad, va anunciar que la taxa de canvi en divises per als veneçolans que desitgin viatjar a l'exterior serà més d'un 1.500 per cent superior a la que s'aplicava fins ara, segons els ajustos del nou sistema canviari. Les sol·licituds de dòlars per a viatgers i compres electròniques dels veneçolans, a les quals fins al moment se'ls aplicava un canvi oficial de 13 bolívars per dòlar, passarà a ser calculada sobre la taxa oficial de canvi més alta, que fluctuarà al voltant dels 200 bolívars per dòlar.

L'aplicació d'aquest tipus de canvi suposarà que l'Estat continuï subvencionant els viatges a l'exterior dels veneçolans, encara que en molt menor mesura del que ho feia fins ara. Per al requeriment de les divises per als viatges a l'exterior, es manté vigent el rigorós procediment establert per les autoritats en els últims anys, va explicar Pérez Abad, tot i que no va detallar quina serà la suma permesa per a cada viatger.

La taxa flotant, anomenada «Tipus de Canvi Complementari (Dicom)», inclourà també les operacions de venda de divises generades per les exportacions, la venda d'hidrocarburs, i de les empreses bàsiques, va detallar el vicepresident econòmic. La taxa de canvi forma part del sistema canviari dual recentment anunciat pel Govern de Veneçuela i que entra en vigor avui.

Al costat del flotant, regirà un tipus de canvi protegit, anomenat Dipro, «previst únicament per a béns i serveis, i remeses identificades com a prioritàries», va assenyalar el funcionari que lidera l'equip encarregat del pla de recuperació econòmica que ha estat dissenyat pel Govern de Nicolás Maduro.