El secretari de l'Institut Nóos i assessor fiscal d'Iñaki Urdangarin, Miguel Tejeiro, va negar rotundament que la Casa Reial supervisés les declaracions tributàries del grup i l'IRPF d'Iñaki Urdangarin. En la seva declaració com a testimoni en la dissetena jornada del judici davant l'Audiència de Palma, Tejeiro va assegurar que mai ha vist l'assessor fiscal de la Casa Reial Federico Rubio i que només va parlar amb ell «dues vegades» perquè li va passar les dades tributàries d'Urdangarin relatives als béns que compartia amb la seva dona per a la declaració d'IRPF de la filla del rei Joan Carles.

També va manifestar al tribunal que mai ha tingut cap contacte amb el secretari de la infanta, Carlos García Revenga, i que tota la seva relació amb l'advocat del rei Joan Carles, José Manuel Romero, va ser un dinar juntament amb Urdangarin sense contingut rellevant.

El marit de la infanta Cristina i el seu soci, Diego Torres, cunyat de Tejeiro, van declarar que la Casa Reial, a través de Rubio, García Revenga i Romero, supervisava i avalava totes les activitats de l'Institut Nóos i les empreses del seu grup.

Paral·lelament, Antonio Ballabriga, un antic professor d'Esade que va estar treballant durant dos anys a l'Institut Nóos, va confirmar que l'empresa que presidia Urdangarin va presentar factures falses a València en el projecte dels Jocs Europeus, que mai van arribar a celebrar-se. Precisament, Ballabriga va ser designat com a director d'aquest projecte, per la fase d'estudi i preparació de l'avantprojecte del qual l'Institut Nóos va cobrar 382.000 euros, que la fiscalia reclama ara als acusats.

Contradicció amb l'exduc

Ballabriga va tornar a desmentir una de les afirmacions que va realitzar el marit de la Infanta en la seva declaració davant del tribunal: encara que formalment a finals de l'any 2006 havia abandonat els projectes de l'Institut Nóos, va continuar-hi vinculat posteriorment. «Les instruccions que em van donar és que havia d'informar-Urdangarin dels avenços i progressos del projecte dels Jocs Europeus», va declarar.