L'expresident del Brasil Luiz Inácio Lula da Silva, investigat per la seva presumpta implicació en la trama de corrupció de Petrobras, va declarar davant la policia que serà candidat a la Presidència del país en les eleccions de 2018. "Tot el que estan fent amb mi farà que canviï d'opinió. Estic vellet, volia descansar, però seré candidat a la Presidència el 2018 perquè crec que molta gent m'està provocant. Aguantaran provocacions d'ara endavant", va assegurar l'excap d'Estat.

Lula va mostrar les seves intencions en la declaració davant la Policia Federal el passat 4 de març, quan va ser obligat a anar a una comissaria en el marc d'una investigació sobre la trama de corrupció de la petroliera estatal Petrobras.

La Fiscalia de l'estat de Paranà considera que l'exgovernant és el propietari d'una finca a l'interior de Sao Paulo i d'un apartament de luxe a la platja de Guarujá, dos immobles que hauria rebut per disfressar suborns.

Lula, que va tornar a negar la propietat dels immobles, va afirmar que la investigació de l'apartament a Guarujá és una "porqueria homèrica" inventada per la Policia Federal i va confessar estar "molt enfadat" per la "falta de respecte" mostrada amb ell.

"Espero que, quan acabi això, algú em demani disculpes. Algú digui: Disculpa, per l'amor de Déu, va ser una equivocació", va assenyalar Lula al comissari de la Policia. Lula, que va governar el Brasil entre 2003 i 2010, va acusar els mitjans de comunicació d'"acovardir" amb els seus titulars la Policia, la Fiscalia i la Cort Suprema. També és objecte d'una altra investigació paral·lela iniciada per la Fiscalia de Sao Paulo, que el va denunciar per blanqueig de diners i falsificació de documents amb relació a l'apartament de Guarujá.