Una operació antiterrorista a Brussel·les relacionada amb els atemptats del 13-N a París va acabar amb un gihadista mort i quatre policies ferits. Les autoritats belgues van donar per finalitzat l'operatiu antiterrorista, que va començar a primera hora de la tarda amb dos tirotejos que es van veure acompanyars de nous trets esporàdics a la zona, que ja havia estat totalment acordonada.

«Els agents han trucat a la porta de l'apartament, s'han disparat diversos trets des de l'interior en direcció cap a ells i diversos policies han resultat ferits», va explicar el portaveu de la Fiscalia federal, Eric Van Der Sypt. El portaveu de la Fiscalia va reiterar que els quatre agents van resultar ferits en diferents moments de l'operació antiterrotista.

Encara que en un primer moment es parlava només de ferits lleus, més tard va transcendir que un dels policies podria estar greu. Les autoritats, que al principi van dir que un dels suposats autors dels trets havia estat «neutralitzat», van confirmar després que aquest havia mort, i que l'operació s'havia donat per conclosa.

El Govern belga estava pendent dels esdeveniments a l'hora de tancar aquesta edició i estudiava convocar un Consell Nacional de Seguretat.

Segons la policia francesa, que va participar en l'operació, en la mateixa no es buscava Salah Abdeslam, en crida i cerca internacional per la seva suposada participació en els atemptats de París.

Aquests successos van obligar les autoritats belgues a acordonar tot el barri de la capital on es va produir l'operació, així com a tancar la circulació de dues línies de tramvia afectades i a organitzar un important desplegament policial.

Operació conjunta

El ministre francès d'Interior, Bernard Cazeneuve, va assenyalar que l'operació portada a terme va ser una acció conjunta en què van participar les policies francesa i belga.

«Un equip de policies belgues i francesos han intervingut i han estat objecte de trets procedents d'armes pesades», va explicar el ministre en una compareixença davant els mitjans de comunicació a Costa d'Ivori, país que visitava.