La portaveu de l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, va rebre el suport total de l'equip de govern municipal després de ser condemnada a pagar una multa de 4.320 euros per manifestar-se amb el tors descobert a la capella de la Universitat Complutense de Madrid el 2011. Maestre, que va dir que no s'ha plantejat dimitir perquè la decisió no afecta la seva tasca al consistori, va tornar a oferir disculpes si algú es va sentir ofès per la protesta i va anunciar que recorrerà la sentència perquè es va tractar d'un acte pacífic i polític.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va expressar el suport unànime de l'equip de govern a Maestre i va criticar la sentència per fer una «interpretació subjectiva restrictiva» de la llibertat d'expressió, que considera que està en un «moment d'involució».

L'alcaldessa de Madrid va negar que el codi ètic de Ahora Madrid afecti Maestre perquè aquest es va aprovar després de la imputació de la regidora, que abans de ser escollida candidata va donar a conèixer la seva situació perquè es valorés.

El fiscal demanava per a la portaveu municipal un any de presó per un delicte contra els sentiments religiosos, la mateixa pena que per a Hèctor Meleiro, que figurava en la llista de Podem a la Comunitat de Madrid i que ha resultat absolt.

La defensa de Maestre va anunciar que recorrerà la sentència, en considerar-la «injusta» i va mostrar el seu convenciment que «serà revocada en instàncies superiors». Igualment, el Centre d'Estudis Jurídics Tomás Moro, que va exercir d'acusació popular en el cas, està estudiant la possibilitat de recórrer la sentència, ja que creu que la pena de multa econòmica no és suficient, tenint en consideració que la condemnada guanya més de 6.700 euros al mes.