La policia té clar que almenys quatre terroristes van participar en els atemptats de dimarts a Brussel·les. Dos són els germans El Bakraoui, el tercer és Najim Laachraoui i el quart encara no s'hauria pogut identificar. Se sap també que un dels germans, Ibrahim, es va immolar a l'aeroport i que el 2015 va ser detingut a Turquia i deportat a Bèlgica, amb advertències de radicalització. L'altre, Khalid el Bakraoui, es va immolar al metro de Maelbeek.

Ahir a la tarda, va transcendir que Najim Laachraoui seria el segon terrorista suïcida de l'aeroport mentre que el tercer home que l'acompanyava a ell i a Ibrahim hauria estat el que va fugir sense detonar la càrrega explosiva que duia a la maleta i que encara no ha estat localitzat. Laachraoui, de 24 anys, a més, està considerat còmplice de Salah Abdeslam i col·laborador dels atemptats de París del novembre. De fet, el seu ADN apareixia al material explosiu utilitzat per perpetrar-los.

Tret de Laachraoui, a qui la policia buscava des de feia temps sobretot perquè es tenia constància que havia viatjat a Síria el 2013, cap dels dos germans havien estat detinguts mai per temes relacionats amb el radicalisme, tot i que comptaven amb múltiples antecedents. Khalid, de 27 anys, havia llogat la setmana passada un apartament a Brussel·les amb nom fals on van trobar rastre d'Abdeslam. Tenia al seu expedient una condemna de cinc anys de presó pel robatori d'un cotxe el 2011 mentre Ibrahim, de 30, va ser condemnat a nou anys de presó el 2010 per disparar agents de la policia durant un intent de robatori. El president turc, Recep Tayyip Erdogan, va assegurar ahir, però, que aquest últim va ser detingut al sud del seu país el 2015 i deportat a Bèlgica, on s'haurien ignorat les advertències sobre la seva perillositat i va ser posat en llibertat. Falta identificar un altre dels terroristes, el que hauria marxat de l'aeroport sense detornar la càrrega que duia.