L'empresari Enrique Ortiz va admetre que va finançar de forma il·legal el PP en la campanya de les eleccions generals de 2008 a través de pagaments ficticis a l'empresa de la xarxa Gürtel a València Orange Market i va demanar que, davant d'aquest reconeixement dels fets, se li apliqui l'atenuant de «confessió tardana». Ortiz va reconèixer aquests fets en el seu escrit de defensa presentat després de la decisió del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata d'obrir judici oral a 20 acusats, entre ells 5 excàrrecs del PP de València com Ricardo Costa i Vicente Rambla, per delicte electoral i falsedat en les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i per delicte fiscal.

En aquest escrit, el constructor manifesta estar «d'acord» amb les acusacions contra ell i demana que se li rebaixi a 15 mesos la pena de 4 anys de presó que demanava per a ell la Fiscalia Anticorrupció per falsedat en els comptes electorals i falsedat en document mercantil mitjançant l'aplicació de l'atenuant de «confessió tardana».

Pel que fa a les responsabilitats civils que se li reclamen en aquesta causa, la defensa d'Ortiz, que està a més imputat en tres peces del cas Brugal -les relacionades amb trames de presumpta corrupció al voltant de la recollida d'escombraries a la Vega Baixa, l'urbanisme a Alacant (cas que va propiciar la dimissió de l'alcaldessa popular Sonia Castedo) i el pla Rabasa- recorda que ja ha abonat els 40.133 euros que li requeria el jutge en l'acte d'obertura de judici.

En el seu escrit acusació, amb el qual ara es mostra «d'acord» Ortiz, la Fiscalia sosté que el constructor «va abonar una part de les despeses del PPCV amb ocasió de la campanya de les eleccions generals de 2008» amb 348.115 euros. «Per donar cobertura formal a aquestes entregues, Orange Market S.L. va elaborar diverses factures que suposaven la prestació de serveis per la seva part a la societat Enrique Ortiz e Hijos Contratista de Obras», conclou Anticorrupció.

En aquesta causa, la Fiscalia demana 7 anys i 9 mesos de pres en el cas de Ricardo Costa, Vicente Rambla, Cristina Ibáñez i David Serra; i 6 mesos i 650 euros de multa per a Yolanda García, així com multes que arriben a 6.600 euros. Entre els 20 acusats hi ha a més responsables d'empreses i treballadors de la trama Gürtel com el presumpte cap, Francisco Correa, Pablo Crespo, el propietari de l'empresa Orange Market, Álvaro Pérez Alonso El Bigotes, i José Ramón Blanco Balín, exvicepresident de Repsol.

En un altre ordre de coses, la senadora del PP i exalcaldessa de València Rita Barberá assegura no recordar amb exactitud com va fer arribar al grup popular de l'Ajuntament un taló de 1.000 euros de donatiu per al finançament de la campanya electoral del 2015. Així ho explica en un escrit dirigit al Jutjat d'Instrucció número 18 de València que investiga un presumpte cas de blanqueig en el grup popular de l'Ajuntament de València, segons El País.

En l'escrit, d'onze pàgines, la seva defensa assenyala que és cert que Barberá va aportar un donatiu de 1.000 euros per al finançament de la campanya electoral a les eleccions municipals de 2015, mitjançant un taló bancari del seu compte corrent a Bankia. «La mecànica utilitzada seria, ja que no es recorda amb exactitud, fer arribar al Grup Popular per servei intern el referit taló perquè es procedís al seu cobrament. Com a conseqüència va ser abonat en el compte corrent del grup popular designada a aquest efecte», segons el text dirigit al jutjat.