El president del Govern espa-nyol en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, va assegurar que els populars no participaran en "comèdies d'embolics". Així va definir les darreres hores de les negociacions: "tantes fotos, rodes de premsa, repetició de fotos, entregues de llibres, reunions i tantes raons". De fet, en clausurar la convenció sobre el pacte pels Serveis Socials a Sevilla, Rajoy va lamentar que aquestes setmanes no s'hagi sentit parlar "gens" dels problemes que afecten els ciutadans. En aquest sentit, va descartar que el PP doni suport "a un programa que vol que Espanya torni a la situació del 2011, al caire de la bancarrota i del rescat", va dir en referència a l'acord signat entre PSOE i C's, un pacte que "vol derogar" les mesures que ha impulsat el govern popular. Entre d'altres i en clau social, Rajoy va defensar impulsar una nova Llei de conciliació i coresponsabilitat.

Mariano Rajoy va reiterar que el seu partit no vol participar en "comèdies d'embolics". "Mai hi havia hagut tantes rodes de premsa, tantes fotos, tanta repetició de fotos, tantes entregues de llibres, tantes reunions i tantes raons, i tantes comèdies d'embolics".

Rajoy es va queixar que el PSOE no hagi volgut parlar amb qui va guanyar les eleccions del 20-D, i que C's avali la candidatura de Pedro Sánchez a la presidència. També va assenyalar que Podem i C's s'han exclòs mútuament de les negociacions. Finalment, va lamentar que "no s'hagi sentit parlar gens" dels problemes que interessen els espanyols, al seu parer.

De fet, va assegurar que l'acord signat entre C's i PSOE no tindrà "mai" el suport dels populars perquè "vol que Espanya torni a la situació del 2011, al caire de la bancarrota i del rescat". "Hi podrà donar suport el PSOE, i podrà donar-hi suport, no entenc per què, Ciutadans; però el programa del PP diu una altra cosa", es va desmarcar. En aquest sentit, va lamentar que les dues formacions vulguin tombar mesures que "han tret" Espanya de la crisi.