El primer ministre britànic, David Cameron, va sortir al pas al Parlament de les acusacions d'haver-se beneficiat d'un fons offshore del seu pare amb una nova bateria de mesures contra l'evasió fiscal. En la seva primera compareixença davant la Cambra dels Comuns després de descobrir-se que va guanyar 23.750 euros amb accions de Blairmore Holdings, operat des de les Bahames, Cameron va negar qualsevol pràctica il·legal i va destacar que cap Govern ha adoptat accions més "robustes" que el seu contra l'evasió.

Va anunciar que elaborarà una nova llei per perseguir bufets i bancs que ajudin els seus clients a cometre frau fiscal i va revelar a més un acord amb pràcticament totes les dependències de la Corona britànica per compartir informació fiscal amb Londres, incloses les illes Verges, les illes Caiman i l'illa de Man.

Cameron va divulgar diumenge un resum de les seves declaracions d'impostos dels últims sis anys, un exemple que van seguir el seu ministre d'Economia, George Osborne, i el líder de l'oposició, Jeremy Corbyn.

El dirigent laborista, que va acusar Cameron d'haver ofert al Parlament una "classe magistral en l'art de la distracció", va declarar que en l'exercici 2014-2015 va pagar 23.500 euros en impostos, mentre que Osborne va pagar en aquell mateix període 90.076 euros.

Necessitat de transparència

El primer ministre va defensar que tant el líder de l'oposició com el responsable de les finances estatals han de ser transparents amb les seves declaracions d'impostos, si bé va puntualitzar que aquesta pràctica no s'ha d'estendre més enllà en la política britànica.

Cameron va argumentar que si s'obliga tots els diputats a revelar les seves finances personals, com algunes veus han demanat en les darreres hores, podria qüestionar-se si és necessari que els periodistes i els directors d'empreses públiques, entre d'altres, segueixin aquest exemple. "Això no hauria de passar sense un llarg i pausat debat, i no és la solució que jo recomanaria", va destacar.