Un vídeo enviat pel grup gihadista Boko Haram a les autoritats nigerianes mostra diverses menors que podrien pertànyer al grup de 200 nenes segrestades de la localitat de Chibok, precisament ahir fa dos anys. Tres de les mares de les escolars segrestades d'aquesta localitat del nord de Nigèria van afirmar haver identificat les seves filles en aquest vídeo, en la que podria ser la primera imatge de les nenes des de maig de 2014, quan Boko Haram va fer pública una altra filmació.

Les autoritats locals van advertir que cal fer més identificacions, ja que en el passat els radicals han donat pistes falses que no han permès conèixer el parador ni rescatar les segrestades fins al moment. El vídeo va ser realitzat pels terroristes el desembre passat i enviat al Govern de Borno, un dels estats nigerians més colpejats per Boko Haram.

Un grup de 15 adolescents, vestides amb un xador negre (un tipus de vel islàmic que deixa la cara descoberta) fins als peus, diuen a càmera seus noms, l'escola a la qual van estudiar i d'on procedeixen, sense aparents senyals de ferides ni maltractaments.

El vídeo va ser exhibit a la capital de Borno, Maiduguri, a mares de diverses escolars desaparegudes, i només l'han visionat les autoritats regionals i negociadors, segons el diari nigerià Premium Times. Una de les suposades segrestades, Naomi Zakaria, fa una crida davant la càmera a les autoritats nigerianes a ajudar el grup a reunir-se amb les seves famílies. «Estic parlant el 25 de desembre de 2015, en nom de totes les nenes de Chibok i estem bé», diu.

Les tres mares que van poder visionar les imatges van dir reconèixer les seves filles, i una d'elles va assegurar identificar cinc menors més.