Un home de 26 anys i nacionalitat marroquina, ha sigut detingut aquest matí a Palma de Mallorca, per la seva suposada vinculació amb l'organització terrorista Daesh, també coneguda com Estat Islàmic.

Segons les investigacions, l'home mantenia estrets contactes amb responsables terroristes radicats a Síria al servei del Daesh, els qui s'encarregaven de facilitar l'arribada de nous combatents i de proporcionar les ordres i els recursos per a possibles accions terroristes a Espanya i altres països de l'entorn. L'operació, amb la qual segons Interior s'ha neutralitzat una "amenaça directa", segueix oberta i està dirigida pel jutjat nombre 3 de l'Audiència Nacional i la Fiscalia.

L'operació segueix oberta

Una quinzena de policies armats i furgons estan apostats davant les portes de l'edifici de cinc plantes del carrer Sant Florentina, 53, de la capital de Mallorca, en un operatiu que ha començat de matinada a la capital balear. Mentrestant, segons fonts policial, l'home roman a l'interior de l'habitatge, al barri de Son Gotleu de la capital balear.

Un eixam de curiosos i una trentena de treballadors de mitjans de comunicació també s'han col·locat en posicions properes a aquest immoble acordonat pels agents de seguretat.

Més d'un centenar de veïns observen des del carrer "expectants" i "incrèduls" l'evolució del registre que els agents efectuen en l'habitatge del suposat col·laborador del Daesh que s'espera que es doni per tancada en les properes hores.

Pel que sembla, el detingut emetia missatges radicals molt contundents per captar combatents per la gihad, promovent atemptats i facilitant el viatge a les zones de conflicte de Síria i l'Iraq, amb la finalitat de que s'integressin en les files de l'Estat Islàmic (EI), o Daesh. Interior assenyala que, d'altra banda, en grups més reduïts, i davant una audiència molt seleccionada, el detingut instava a la comissió d'accions terroristes en territori espanyol i europeu.