Corea del Nord va llançar ahir presumptament un míssil balístic des d'un submarí al Mar de l'Est (mar del Japó), va informar el Ministeri de Defensa de Seül, en el que suposa un nou desafiament del règim de Kim Jong-un a la comunitat internacional. El llançament va tenir lloc a les 18.30 hora local, va dir una font de Defensa a l'agència sud-coreana Yonhap, que va afegir que l'Exèrcit sud-coreà es manté en estat de "màxima preparació" davant els moviments del seu veí del nord.

Si es confirma que es va tractar d'un míssil balístic llançat realment des d'un submarí o SLBM (Submarine-Launched Ballistic Missile, per les sigles en anglès), seria el primer d'aquest tipus provat amb èxit per Corea del Nord. El míssil va ser aparentment llançat des d'un submarí de classe Sinpo, i tot seguit va volar propulsat amb el seu propi motor encara que només va arribar a recórrer una curta distància durant aproximadament dos minuts, segons Seül.

El mes passat, la web nord-americana Free Beacon va assenyalar que Corea del Nord havia realitzat una prova a terra amb un SLBM des de la drassana de Sinpo (nord-est del país), encara que ni el Pentàgon ni Washington han confirmat aquesta informació.

Pyongyang, per la seva banda, va afirmar el maig de l'any passat que havia provat un SLBM, encara que no està clar si aquest i posteriors llançaments reivindicats pel règim es van completar amb èxit i van ser realment executats des de submarins. Aquesta nova exhibició de poder militar de Pyongyang té lloc després que el país asiàtic realitzés la seva quarta prova nuclear al gener i un nou assaig de míssils de llarg abast al febrer, el que va desembocar en la imposició de noves i més dures sancions del Consell de seguretat de Nacions Unides. Si Corea del Nord aconsegueix desenvolupar la tecnologia necessària per llançar míssils des de submarins plenament operatius, es tractaria d'un enorme salt armamentístic, segons experts internacionals.