El líder de CDC i expresident català, Artur Mas, ha denunciat avui "pressions de mala manera" a la Comissió Europea per part d'un Estat espanyol que se sent "insegur" i que és, segons el seu parer, incapaç d'oferir un "projecte atractiu".

Mas s'ha expressat així després que la Comissió Europea (CE) afirmés que el president català, Carles Puigdemont -que avui culmina el seu primer viatge oficial a Bèlgica-, havia sol·licitat veure's avui amb el president de l'Executiu comunitari, Jean-Claude Juncker, que no ha pogut rebre'l per motius d'agenda.

En una conferència de premsa després de la reunió de l'executiva de CDC, el líder convergent ha assenyalat que ell va viure moments en els quals "era possible" reunir-se amb el llavors president comunitari José Manuel Durão Barroso, però que, amb el procés sobiranista, tot va canviar.

Així, ha assegurat que va constatar "la pressió constant de l'Estat espanyol sobre d'altres estats i sobre la Comissió", cosa que provoca que en aquests moments no vulguin "significar-se massa" davant el procés català.

"Però això no és que a la UE no hi hagi voluntat de diàleg, que n'hi ha, sinó que és com a conseqüència d'una pressió d'un Estat que, com que se sent insegur i incapaç d'oferir un projecte atractiu, llavors usa totes les armes que té per pressionar tothom, de mala manera, per evitar que sobiranistes catalans siguem escoltats", ha afirmat.