El socialista Francisco Cuenca va ser elegit alcalde de Granada en substitució de José Torres Hurtado (PP), que va dimitir després de la seva presumpta implicació en una trama de corrupció, cosa que ha permès al PSOE recuperar l'Alcaldia després de tretze anys de mandat del PP, 12 d'ells amb majoria absoluta.

El fins ara portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Granada va obtenir, tal com s'esperava, un total de 16 vots a favor, dos més dels que conformen la majoria absoluta: els vuit del PSOE, que governaran en minoria, els quatre de Ciutadans, els tres de Vamos Granada i el de l'únic regidor d'IU.

El PSOE recupera així l'Alcaldia d'una ciutat en la qual no governava des del mandat de 1999-2003, quan va estar al capdavant d'un tripartit.

Cuenca s'enfrontava a la candidata del Partit Popular, Rocío Díaz, que va obtenir els 11 vots del seu partit en un ple extraordinari al qual va precedir un altre en què van prendre possessió del càrrec els tres nous regidors del PP en substitució dels altres tres corporatius que van dimitir arran de l'operació desenvolupada contra una suposada trama de corrupció urbanística a l'Ajuntament de Granada.