El responsable d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va assegurar ahir a la seva pàgina web que els nou llocs de sortida que la seva formació ha ofert a IU per avançar en la negociació cap a una coalició electoral tenen "altes possibilitats de convertir-se en escons". El dirigent de la formació que lidera Pablo Iglesias reconeix, no obstant això, que "els llocs de sortida, així, a seques, no existeixen". Aquestes explicacions les va publicar Echenique un dia després que el Consell Polític Federal d'IU aprovés una resolució, promoguda per l'equip d'Alberto Garzón, amb la qual demanen a Podem una quota d'entre 8 i 12 llocs de sortida en llistes amb garantia que seran escons després del 26-J.

Segons manifesta a la web, és "impossible" que els resultats del 20-D d'ambdues formacions siguin "exactament els mateixos", encara que en les dues forces es comparteix la "convicció" que l'acord, si surt, propiciarà que es multipliquin els resultats.

Echenique conclou amb la conveniència de ser discrets en aquesta fase final de negociació, que hauria de tancar-se abans del dia 13, quan acaba el termini de presentació de coalicions.