El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va condecorar els vuit guàrdies civils que van ser imputats per la seva actuació a la tanca fronterera de Melilla davant un intent d'entrada d'immigrants ocorregut el 15 d'octubre de 2014, la causa contra els quals va arxivar l'Audiència de Màlaga. Ho va fer durant l'acte commemoratiu del 172 aniversari de la fundació de la Guàrdia Civil al Col·legi de Guàrdies Joves Duc d'Ahumada de Valdemoro (Madrid), on va condecorar a més amb una de les creus del cos el coronel Ambrosio Martín Villaseñor, cap de la Comandància de Melilla fins al mes passat i ara a la reserva.

«Felicito els guàrdies civils que han estat distingits pel seu servei en el perímetre fronterer de Melilla, una condecoració que se suma al natural alleujament després de conèixer l'arxiu definitiu de la causa penal oberta contra ells», va assenyalar. El ministre va afegir que «l'arxiu confirma que la seva actuació davant un drama com la immigració sempre va ser i sempre és totalment correcta i d'acord amb legalitat».

Fernández Díaz va presidir l'acte, al qual van assistir el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez; el director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, i la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal. efe/Ddg valdemoro