El primer ministre francès, Manuel Valls, va defensar amb vehemència la seva reforma laboral, atacada al Parlament per una moció de censura i als carrers del país per una nova jornada de protesta convocada per la major part dels sindicats. En el primer fòrum, Valls va superar la moció de censura que li va presentar l'oposició conservadora i de centre després que dimarts passat decidís prescindir del debat parlamentari de la reforma laboral conscient que no tenia el suport suficient. En total, 246 diputats van avalar la moció, 42 menys de la majoria absoluta de la cambra.

És la tercera vegada que Valls supera una moció de censura, però el primer ministre socialista ha vist com el seu suport parlamentari s'ha anat erosionant per l'esquerra. Mai abans una moció havia recollit tants vots contra el cap de Govern, que dimecres es va salvar per tot just dos de rebre una altra moció de censura, aquesta vegada a iniciativa de diputats de l'àrea més esquerrana del Partit Socialista (PS).

Paral·lelament, al carrer la majoria dels sindicats van convocar una nova jornada de protesta que va veure com descendia ede forma important el nombre de participants, que segons el Ministeri d'Interior es va situar en 55.000 persones a tot el país.