El coordinador d'Ecologistas en Acción, Paco Segura, va aconsellar els veïns propers a l'incendi de l'abocador de pneumàtics de Seseña (Toledo) no tornar a casa fins que s'extingeixi totalment aquesta «bomba química», i va demanar no minimitzar l'impacte de la catàstrofe sobre la salut. «Segons les recomanacions de l'Agència de Medi Ambient dels Estats Units (EPA), el més sensat és no tornar», va destacar Segura, acompanyat per l'exalcalde de Seseña Manuel Fuentes i Miguel Ángel Hernández, d'Ecologistas en Acción Toledo.

Dissabte passat es va aixecar l'ordre d'evacuació dels habitants de la urbanització El Quiñón, la més propera al foc. En aquest context, Segura va demanar a les administracions que evitin missatges «simplistes» i «voluntaristes» sobre les conseqüències sobre la salut per la inhalació del fum, extremar les mesures de precaució i informar la població de les mesures d'autoprotecció que poden adoptar.

Per part seva, fonts de la Junta de Castella la Manxa van assegurar que les unitats mòbils instal·lades per al control de la qualitat d'aire a la localitat de Seseña indiquen que els paràmetres de contaminació estan dins dels límits normals. Les dades provenen dels mesuradors de l'Executiu castellanomanxec.