La Guàrdia Civil, juntament amb policies de 26 països, han detingut a Espanya, Irlanda, Regne Unit, Argentina, Mèxic, Brasil, Xile, Alemanya i Sèrbia tretze persones per producció, tinença i distribució de material d'abusos sexuals a menors a internet. Es tracta de l'operació Plus Ultra 2, coordinada per Europol, i entre els arrestats hi ha dos productors de material d'abusos sexuals a menors.

Així mateix, s'han intervingut més de 200.000 arxius explícits, vídeos i fotogrames en els quals es reprodueixen abusos sexuals a menors des de nadons fins a nens i nenes de 16 anys. A més, s'han intervingut arxius creats pels productors amb dedicatòries «a la carta» per als sol·licitants on s'apreciaven escenes d'un elevat contingut de violència sexual exercida sobre menors de molt curta edat. També s'han pogut identificar 30 nens víctimes d'abusos sexuals i 21 agressors.

La investigació va començar després de tenir-se coneixement, a través de l'intercanvi d'informació amb l'ONG Necmec (National Center for Missing and Exploited Children) dels EUA, de l'existència d'un usuari localitzat a Múrcia que distribuïa arxius pedòfils.