Després de les eleccions primàries de dimarts, Hillary Clinton es troba més a prop d'aconseguir la candidatura demòcrata a la presidència dels EUA per enfrontar-se al virtual candidat republicà, Donald Trump, en els comicis de novembre. No obstant això, el camí de Clinton cap a la candidatura presidencial no està sent fàcil, ja que l'exsecretària d'Estat, que es considera continuadora de la política de l'actual president, Barack Obama, va perdre dimarts davant de Bernie Sanders en les primàries d'Oregon, on el senador sortia com a favorit en un estat de població majoritàriament blanca, un segment de l'electorat molt procliu al legislador.

Per contra, Clinton, popular entre les minories com els hispans i els negres, va batre el seu adversari per molt estret marge a Kentucky, estat en el qual les autoritats electorals la van declarar vencedora «no oficial». Es tracta de la seva única victòria al mes de maig, ja que Sanders ha guanyat tres de les últimes quatre primàries demòcrates.

Per part seva, el multimilionari Donald Trump es va imposar, ja sense rivals en el procés republicà de primàries, en les votacions que el partit va celebrar dimarts a Oregon i ja acumula un total de 1.160 delegats, a escassa distància dels 1.237 necessaris per formalitzar la seva candidatura a la presidència dels EUA. pedro alonso (efe) washington