Una setmana després de l'inici de l'incendi al cementiri de pneumàtics de Seseña (Toledo), el major abocador il·legal de rodes d'Europa, totes les escoles, instituts i llars d'infants i instal·lacions esportives del municipi romanen tancats. Pel que fa a les tasques d'extinció, els bombers calculen que l'emissió de fums es reduirà notablement en tres dies, mentre que el conseller d'Administracions Públiques, Juan Alfonso Ruiz Molina, es va mostrar confiat que l'incendi pugui estar sufocat en «dos o tres dies».

Tot i que dimecres sí que van obrir tots els centres educatius i ahir només va romandre tancat el col·legi del Quiñón, el més proper a l'incendi, el conseller d'Educació de Castella-la Manxa, Ángel Felpeto, va anunciar que avui no obrirà cap centre públic per precaució, i que diumenge a la tarda es decidirà si dilluns hi ha classe.

La decisió es va prendre després que els pares d'alguns alumnes anessin a mig matí a recollir els seus fills a l'escola, ja que aquests patien picor d'ulls i mal de coll. Davant aquesta circumstància, l'alcalde de Seseña, Carlos Velázquez, va denunciar «la situació de caos educatiu» viscuda.