Almenys quinze persones van morir després que l'embarcació en la qual viatjaven amb destinació a Europa naufragués, segons es va poder constatar des de la fragata espanyola Reina Sofia, que va participar en les operacions de rescat dels supervivents. Fonts del dispositiu comunitari EUNavforMed, del qual forma part aquesta fragata, van confirmar l'albirament d'«entre 15 i 20 cadàvers» després del naufragi, tot i que no van aclarir el nombre de víctimes perquè, davant la situació, es va donar prioritat a salvar els supervivents.

El succés es va produir a 35 milles de la costa de Líbia, quan una embarcació en la qual viatjaven un centenar d'immigrants es va enfonsar. La veu d'alarma la va donar un avió de Luxemburg, que participa en aquest dispositiu europeu EUNavforMed, que va albirar l'embarcació quan es trobava en procés d'enfonsament enmig del Canal de Sicília, que separa l'illa italiana i les costes de Tunísia i Líbia.

A la zona es van traslladar mitjans de EUNavforMed, entre ells la nau espanyola Reina Sofia, però també llanxes italianes que en col·laboració van posar fora de perill 96 persones. Els guardacostes van explicar que entre els assistits hi havia un nen de cinc anys en estat d'hipotèrmia que va ser transportat immediatament en helicòpter a un hospital de Lampedusa per rebre assistència sanitària. Els salvats en aquesta operació formen part dels 4.000 immigrants socorreguts per naus europees només ahir al Canal de Sicília, en 22 operacions de rescat diferents.

Paral·lelament, la premsa italiana es va fer ressò de la història d'una nena de 9 mesos que va arribar sola a l'illa italiana de Lampedusa juntament amb altres immigrants de Mali, després que la seva mare morís durant la travessia al Mediterrani per les cremades del carburant.

El nadó va ser rescatat fa uns dies quan viatjava en una llanxa pneumàtica amb altres 150 persones procedents de Mali, algunes d'elles, com moltes de les que viatgen en aquestes condicions, amb greus cremades.