La crescuda del riu Sena, que va arribar a una altura de 5,10 metres al seu pas per París, va elevar el nivell d'alerta a taronja a la capital francesa, tot i que està previst que el major nivell arribi avui a meitat de la jornada. El Museu del Louvre va anunciar que ha decidit tancar les instal·lacions al públic avui per protegir les obres que es troben a zones que estan en risc de veure's inundades davant la persistència de les pluges i la crescuda del riu Sena. L'objectiu és traslladar aquest patrimoni a plantes superiors.

La direcció regional del medi ambient, encarregada de la prevenció d'inundacions, va llançar un avís a les empreses riberenques del Sena perquè prenguin mesures de precaució, si bé va recordar que el risc per a les persones i els transports no comença fins que l'altura de les aigües sobrepassa els set metres.

L'alerta vermella només entraria en vigor una vegada el riu superi els 7,30 metres, tot i que és un escenari que «a priori no es produirà», segons Marc Meunier, prefecte de la zona de defensa de París. Després del moment de major crescuda, les previsions apunten que les aigües aniran descendint progressivament però de forma lenta.

Alguns trams de la línia C del RER, el tren de rodalies de la regió parisenca, van haver de ser suspesos, però no perquè l'aigua arribés les vies, sinó perquè hi havia riscos que afectés el sistema de ventilació, va detallar Meunier. Malgrat tot, el responsable va avisar que encara que és una crescuda important encara està lluny d'altres com la que va causar les històriques inundacions de 1910.

Per part seva, el president francès, François Hollande, va anunciar que dimecres que ve el Consell de Ministres declararà l'estat de catàstrofe natural per a les zones més afectades pel temporal.

A Alemanya, almenys cinc persones van morir a causa de les inundacions derivades del fort temporal que va colpejar el sud del país, mentre tres persones més estan desaparegudes. Una àvia, una mare i una filla, de 78, 56 i 28 anys, respectivament, van morir ofegades en el seu domicili a Simbach, a l'estat de Baviera.