Tres possibles peces de l'avió del vol MH370 de Malaysia Airlines, que va desaparèixer al març de 2014 amb 239 persones a bord, van ser trobats a Madagascar i a l'illa Kangaroo, al sud d'Austràlia. Dues de les peces van ser trobades a Madagascar per l'aventurer nord-americà Blaine Gibson, qui anteriorment va localitzar altres restes a Moçambic, mentre que la tercera va ser descoberta a l'illa Kangaroo, a uns 112 quilòmetres al sud-oest de Adelaide.

El portaveu de l'Oficina per a la Seguretat en el Transport d'Austràlia (ATSB,), Daniel O'Malley, va explicar que les restes trobades per Gibson a Madagascar podrien pertànyer al MH370. "Hem estat en contacte en tot moment amb el senyor Gibson i hem rebut imatges de les restes. No obstant això, el Govern de Malàisia és el que té la responsabilitat d'investigar la desaparició del MH370 i aquest país té procediments en marxa per examinar les suposades restes", va assenyalar el representant de la ATSB.

Sobre la peça trobada a Kangaroo, O'Malley va manifestar que "les restes hauran de ser analitzades per aclarir el seu origen i estem fent els preparatius per transportar-les a les instal·lacions de ATSB per al seu examen preliminar".

Fins al moment, s'han recuperat cinc peces a l'illa Reunió, Moçambic, Maurici, Sud-àfrica i l'illa francesa Rodrigues, que les autoritats han confirmat com a parts del Boeing 777 desaparegut. Aquests llocs concorden amb el patró de corrents de l'Índic i el lloc d'aquest oceà on els experts calculen que es va estavellar l'avió i es porta a terme la recerca.

Austràlia lidera un operatiu, en el qual també participen Malàisia i la Xina, que busca les restes de l'avió en uns 120.000 quilòmetres quadrats.