El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va assegurar que està d'acord amb que s'iniciïn contactes amb els Estats Units "al més alt nivell" i preparat per a reemprendre la relació "a nivell d'ambaixadors", en confirmar que vol dialogar amb el país nord-americà però "amb respecte" i "sense imposicions".

"Estic d'acord amb que s'iniciïn els contactes al més alt nivell de manera accelerada. Li proposo al secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, que designem ambaixadors", va dir Maduro durant un acte al palau presidencial de Miraflores. El president va fer el comentari en informar de la reunió bilateral que es va produir a República Dominicana entre Kerry i la cancellera veneçolana, Delcy Rodríguez, en el marc de l'Assemblea General de l'Organització d'Estats Americans (OEA).

En tot cas, els Estats Units van augmentar la pressió sobre Veneçuela en demanar per primera vegada que el Govern de Maduro permeti la celebració d'un referèndum revocatori "a temps" davant l'Assemblea General de l'OEA.

"Els EUA s'uneixen al secretari general de l'OEA, Luis Almagro, i a altres a la comunitat internacional fent una crida al Govern de Veneçuela perquè alliberi els presos polítics i respecti la llibertat.