Les víctimes de l'atemptat de Bagdad s'enfilen a més de 180

El Govern avisa que aplicara amb rapidesa
les penes de mort contra
el "grup de criminals"

05.07.2016 | 00:00
Efectius dels equips de rescat intervenen en la zona de l´atemptat.

El Govern iraquià promet augmentar els càstigs i esforços contra el terrorisme, després de l'atemptat suïcida que diumenge, va causar a Bagdad almenys 180 morts i 230 ferits, enmig d'un ambient de ràbia contra la suposada negligència de les forces de seguretat en aquest atac. En un comunicat, el Ministeri de Justícia assegurava, ahir, que les autoritats judicials aplicaran "molt ràpidament" les penes de mort contra "un grup de criminals sentenciats conforme a la llei antiterrorista". En la nota, el ministeri qualifica l'atemptat de "traïdora acció terrorista" i assenyala que "coincideix amb les victòries de les forces iraquianes que alliberen el país del jou terrorista", en al·lusió a l'ofensiva duta a terme contra el grup gihadista autoproclamat Estat Islàmic (EI). Així mateix, el Govern presenta les seves condolences "als familiars dels màrtirs d'aquesta enorme tragèdia".
"Ens comprometem a prosseguir aplicant el càstig just a tot el que se li ocorri intentar danyar i terroritzar el poble iraquià", conclou el comunicat.
El missatge arribava hores més tard de la massacre i anava en la línia de l'amenaça que el primer ministre iraquià, Haidar al Abadi, va llançar en una visita a la Comandància de la Força Aèria iraquiana.
En un altre un comunicat s'explicava que Al Abadi va demanar a la Comandància d'Operacions de Bagdad que acceleri els esforços per establir "el cinturó de seguretat" al voltant de la capital. També va demandar retirar els aparells portàtils de detecció d'explosius falsos ADE, per la venda dels quals l'empresari britànic James McCormick va ser condemnat el 2013 a deu anys de presó. En aquest sentit, Al Abadi va instar a tornar a investigar "els contractes corruptes de corrupció d'adquisició d'aquests equips i perseguir els òrgans implicats". A més, també va demanar accelerar la instal·lació d'aparells eficaços per inspeccionar els vehicles.
Segons el primer ministre iraquià, malgrat que els terroristes intenten "desviar" el rumb del seu govern i de les seves forces de seguretat, la resposta "serà dura i en els seus propis feus de la província oriental d'A l'Anbar i la ciutat septentrional de Mossul".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema