Iñaki Urdangarin va rebutjar tornar els diners presumptament malversats a través de l'Institut Nóos tot i que el fiscal del cas, Pedro Horrach, li va oferir una rebaixa de la pena que sol·licitava per a ell en el judici que es va celebrar fins al mes passat, que puja a 19,5 anys de presó.

«Jo vaig plantejar la devolució de tots els diners presumptament malversats, aplicar un atenuant de reparació i, si reconeixia els fets, un atenuant de confessió. Així la pena podria rebaixar-se substancialment», relata Horrach en una entrevista publicada a la revista Vanity Fair.

El fiscal, que sosté que no va arribar a xifrar la rebaixa de pena de la qual s'havia de beneficiar el marit de la infanta Cristina si pactava, explica que va plantejar el mateix a la defensa del soci de l'exduc de Palma, Diego Torres, però igualment no van arribar a cap acord .

Horrach, que ha demanat una excedència per exercir d'advocat, planteja que necessita alliberar-se de «la pressió» i superar el «desgast personal, professional i familiar» que li ha generat el cas per les crítiques a la seva posició contrària a la imputació de la Infanta.

«M'han qualificat d'advocat defensor de la Infanta, corrupte, gos del Govern», assenyala el fiscal, que revela que fins i tot ha arribat a rebre amenaces: «Em van enviar una carta amb una foto meva amb la meva dona amb la paraula "compte"».

Defensa la seva independència, nega rotundament que la seva postura respecte a Cristina de Borbó li fos dictada pels seus superiors i critica el mal que han causat a la Fiscalia la difusió de les converses entre el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. «Si fos per mi, aquest senyor estaria cessat de manera immediata i fins i tot encausat», va assegurar el fiscal del cas Nóos.