El govern turc ha augmentat fins a un mes el període de detenció provisional de sospitosos per ser interrogats per la policia abans d'aixecar acusació, en lloc dels quatre dies que regien abans del fallit cop militar del passat 15 de juliol. La decisió ha estat publicada al Butlletí Oficial, en el que suposa el primer decret del govern després de l'establiment de l'estat d'emergència el dimecres.

Segons la nova disposició, les reunions dels detinguts amb els seus advocats podran ser restringides per les autoritats, que a més podran gravar i usar les converses entre acusats i advocats. Només els cònjuges i els parents de fins a segon grau podran visitar els arrestats.

A més, s'ha decretat que el personal encarregat de materialitzar les decisions preses sota l'estat d'emergència no pot ser responsabilitzat per les seves pràctiques, i que per això no se l'imposarà cap tipus de pena legal, administrativa o financera.

Paral·lelament, Turquia ha tancat més de 1.700 centres privats, des d'hospitals fins a universitats, per suposada vinculació amb les xarxes del predicador islamista Fethullah Gülen, a qui Ankara responsabilitza del fallit cop militar del passat 15 de juliol. Així, s'han tancat 35 hospitals privats, 1.043 col·legis i pensions d'estudiants privats, 1.229 fundacions, 19 sindicats i 15 universitats privades pels seus suposats vincles amb les xarxes de Gülen.

A més, la policia ha detingut Muhammet Sait Gülen, nebot del Fethullah Gülen. Muhammed Sait Gülen va ser arrestat a Erzurum, ciutat al nord-est d'Anatòlia, i enviat a la capital, Ankara, per ser interrogat, sota sospita d'estar vinculat als responsables del cop. La seva detenció va ser decretada per la Fiscalia.