Florida, a l'extrem sud-est dels EUA, va confirmar que quatre persones, una dona i tres homes, «possiblement» van contraure el virus del Zika a l'estat, no a l'estranger. El governador de Florida, Rick Scott, va assegurar que l'estat s'ha convertit en el primer del país «a registrar el virus del Zika per transmissió autòctona», en concret en els comtats de Broward i Miami-Dade. Scott va instar les dones embarassades que resideixin a la zona de Miami a prendre mesures preventives respecte el Zika.

El Departament de Salut de Florida va apuntar que el contagi del virus del Zika es va produir en una petita zona del centre urbà de Miami. «Avui sabem que quatre persones possiblement s'han contagiat amb el virus del Zika com a resultat d'una picada de mosquit al nostre estat», va assenyalar Scott. No obstant això, fins ara, cap mosquit examinat en un laboratori ha donat positiu en el virus del Zika.

Els casos de Zika registrats als EUA fins al moment havien estat tots de persones que havien viatjat a l'estranger i que es van contagiar per picades de mosquit de persona a persona a través dels fluids corporals.

Dijous l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA) dels EUA va demanar als bancs de sang dels comtats de Miami-Dade i Broward que «aturessin imediatament» la recollida de sang pel virus del Zika, fins que no s'apliqui una «tecnologia d'inactivació de patògens».

La petició de la FDA es va produir després que el Departament de Salut de Florida anunciés que està realitzant una investigació epidemiològica en almenys dos possibles casos de virus autòctons contrets en aquests comtats.

Fins al moment s'han detectat 328 casos de Zika a Florida.