Julian Assange, líder i fundador de WikiLeaks, va avançar que el seu portal de filtracions publicarà entre aquesta setmana i les eleccions als Estats Units informacions polítiques de caràcter "significatiu" sobre aquest país. En una videoconferència retransmesa a Berlín, Assange va evitar explicar si, com s'especula des de fa dies, part d'aquests documents podrien perjudicar la candidata demòcrata, Hillary Clinton, com ha succeït amb diverses de les últimes publicacions de WikiLeaks.

La seva organització, va assenyalar el periodista australià, començarà aquesta setmana a divulgar informació fins ara no publicada i durant les pròximes deu setmanes revelarà documents sobre qüestions polítiques rellevants per als comicis presidencials als EUA. Les "enormes expectatives" dels últims dies seran llavors "en part respostes", va apuntar.

A més, aquestes publicacions tractaran altres temes, com el funcionament intern de "tres organitzacions", així com assumptes relacionats amb els sectors petrolier i armamentístic, amb el gegant tecnològic nord-americà Google i amb l'espionatge massiu, va explicar Assange. Encara que Assange va evitar entrar en detalls sobre aquests documents, va assegurar que és "fals" que pretengui destruir Clinton.