El PP es va alinear amb les defenses que demanen la nul·litat del judici del cas Gürtel o, si no, ser apartat del judici, en el qual està en qualitat de partícep a títol lucratiu, davant la "plena indefensió" creada per la falta de "concreció" dels fets pels quals se l'acusa de lucrar-se de la trama a Pozuelo i Majadahonda. L'advocat que representa el PP com a persona jurídica, l'exfiscal de l'Audiència Nacional Jesús Santos, va defensar que no és al partit al qual la Fiscalia i les acusacions havien de reclamar la responsabilitat civil pels beneficis que va poder obtenir de la trama, sinó que, en tot cas, correspondria als grups municipals de Pozuelo i Majadahonda.

Santos va lamentar així l'"equívoca i inadequada" designació del PP com a partícip a títol lucratiu i va destacar que es tracta d'una condició que l'ha portat a estar assegut a l'última fila i l'últim lloc de la banqueta que ocupen els acusats i responsables civils en aquest cas. Va voler destacar a més "el caràcter significatiu a les magnituds mediàtiques" que té "cridar el PP" en aquest procés.

Va criticar també que la Fiscalia mantingui que el partit, sense tenir participació ni coneixement de l'existència de la trama, hagi obtingut un benefici que no arriba als 250.000 euros en aquests dos municipis madrilenys sense que en cap moment es concretin els fets pels quals s'arriba a aquesta conclusió.

En canvi, la defensa de l'exministra de Sanitat Ana Mato, encausada també com a partícep a títol lucratiu pels regals de la trama Gürtel al seu exmarit Jesús Sepúlveda quan era l'alcalde de Pozuelo, va declinar presentar qüestions prèvies i es va limitat a aclarir que la incompareixença del seu client a la banqueta està emparada per la Llei d'Enjudiciament Criminal.

Fonts properes a la defensa de Correa van explicar que el cap de la trama ha ofert a Anticorrupció reconèixer els delictes dels quals se l'acusa a canvi d'un pacte que encara no s'hauria produït i que passaria per una reducció de la seva pena. Correa busca confessar els fets en aquesta i la resta de les peces de Gürtel i està disposat a pagar les responsabilitats civils que li demani la Fiscalia.