Bankia ha paralitzat el desnonament d'un matrimoni d'ancians residents a Pinto (Madrid), sordmuts i analfabets, previst per al proper mes de gener, després que avalessin el préstec hipotecari d'un dels seus fills sense tenir coneixement del que signaven. Fonts de l'entitat bancària van explicar que se li ha comunicat a la família de Maria del Carmen Lebrón, de 81 anys, i Antonio Pleguezuelos, de 76, la decisió d'aturar el desnonament de l'habitatge en el qual resideixen des de fa 50 anys.

Al matrimoni, que té reconeguda una discapacitat del 70 per cent perquè no hi senten, se li ha ofert la possibilitat d'acollir-se a un lloguer social que es concretarà quan Bankia rebi la documentació bàsica que sol·licita per a aquest tipus d'accions.

Un dels fills de la parella, Benjamín Pleguezuelos, va confirmar la nova situació, després que Bankia s'hagi posat en contacte amb ell a través de dos correus electrònics en què s'indica que el llançament ha estat paralitzat "donada l'especial vulnerabilitat observada en aquest supòsit".

A més, el text d'un dels correus indica que el deute restant del matrimoni amb l'esmentada entitat financera serà "totalment cancel·lat" una vegada que quedi formalitzat el lloguer especial, per a la tramitació del qual han reclamat un seguit de dades personals a la família.

Benjamín Pleguezuelos va assenyalar, però, que l'advocada que ha assessorat la família en aquest cas els ha recomanat ser prudents i que no donin encara per acabada l'amenaça del desnonament. El fill del matrimoni sí que va admetre que, en conèixer la notícia, els seus pares es van mostrar "contentíssims" i que "es van posar a plorar".

Ara, segons Pleguezuelos, la família ha de seure amb l'entitat bancària per estudiar els detalls del lloguer social que els proposarà, que encara desconeixen, i estudiar les opcions "dins de les possibilitats" que poden afrontar els seus pares, si bé es va mostrar satisfet.

El fill del matrimoni va agrair a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i l'Ajuntament de Pinto, així com a la societat civil, el suport que els ha transmès en els últims dies, després que s'hagin rebut més de 207.000 signatures a la plataforma change.org contràries al desnonament d'Antonio i Maria del Carmen.

Finalment, Pleguezuelos va fer una crida a aquells que estiguin en situacions similars i els va demanar que "no callin, que no tinguin por i que lluitin".