L'Audiència Provincial de Balears va condemnar cinc joves per un delicte contra la llibertat religiosa a 1 any de presó cadascun per interrompre una missa a l'església de Sant Miquel de Palma al febrer de 2014 amb una protesta contra la reforma de la llei de l'avortament. El tribunal provincial va absoldre una sisena acusada per considerar que no s'ha provat que intervingués en els fets.

En el judici que es va celebrar els passats 29 i 30 de setembre a l'Audiència de Palma, la Fiscalia va demanar condemnes d'1 any i 6 mesos de presó per a cada acusat, i l'acusació particular, que exercia el Bisbat de Mallorca, es va adherir a aquesta petició, de manera que va rebaixar de 4 anys a 1,5 anys la seva sol·licitud inicial de condemna. Els acusats van negar durant el judici que sabessin que a l'església s'estava celebrant missa.

La sentència considera provat que el diumenge 9 febrer de 2014, cap a les dotze del matí, un grup de trenta persones en el qual estaven els acusats va penetrar a l'església de Sant Miquel de Palma sabent que s'estava celebrant la missa dominical de les dotze, tal com passa "com a mínim des de fa trenta anys".

Van avançar pel passadís fins a la meitat del temple, cridant "avortament lliure i gratuït" i "fora els rosaris dels nostres ovaris" i desplegant una pancarta amb aquests lemes i altres. A més de la interrupció de la cerimònia religiosa, l'acte va produir "por, nerviosisme i afectació" al personal de l'església i als feligresos. No es va produir cap agressió, escomesa o maltractament físic, segons els fets provats de la resolució judicial. Un cop desallotjats els acusats i la resta de manifestants, el sacerdot va tranquil·litzar els feligresos i es va reprendre la missa que, en total, va estar interrompuda 10 minuts.