L'Escola Nacional d'Entrenadors de Futbol (Cenafe), situada a la localitat madrilenya de Getafe, ha decidit no renovar el contracte del refugiat sirià Ossama Abdul Moshen, conegut per haver patit una traveta de la periodista hongaresa Petra Laszlo, atesa la seva "dificultat" per a l'aprenentatge de l'espanyol, el que impedia una correcta realització de les seves funcions. Així ho ha confirmat el president de Cenafe, Miguel Ángel Galán, que deixa clar que els motius per no renovar el contracte de Moshen es deuen "estrictament" a qüestions professionals.

Galán va deixar oberta la porta a a un futur contracte a partir de febrer de 2017 "si es materialitza el seu coneixement de l'idioma i la integració necessària per a l'exercici de tasques administratives" i va assegurar que la seva empresa no ha volgut fer cap ús públic de la imatge del refugiat sirià.

Moshen va arribar a Espanya el setembre de 2015 després d'acceptar l'oferta de treball que li va fer Cenafe i des de llavors viu amb els seus dos fills en un pis de Getafe i el lloguer el paga aquesta escola.

En el comunicat, Galán puntualitza que el contracte tenia una durada de dotze mesos, fins al setembre d'aquest any. "La no renovació del contracte laboral que unia el treballador amb l'empresa se circumscriu, exclusivament, a motius professionals" i argumenta que la seva "dificultat per a l'aprenentatge de la nostra llengua tot i la insistència de l'empresa demanant la seva implicació en aquesta matèria impedia una correcta realització de les seves funcions augmentant els inconvenients que això ocasionava en la relació laboral amb la resta dels empleats". El responsable de la companyia també assegura que la decisió es pren de mutu acord amb l'interessat i no de forma unilateral per part de l'empresa i apunta que les despeses d'habitatge i manutenció se seguiran satisfent per part de l'escola fins a novembre de 2017 després de la renovació del contracte de lloguer.

"Manifestem el nostre total interès a comptar amb el senyor Moshen a partir de febrer de 2017 si es materialitza el seu coneixement de l'idioma i la integració necessària per a l'exercici de tasques administratives", ha reiterat Galán en un comunicat.